Tájékoztató a jótállási (garanciális) feltételekről

 

Termékeinket a Magyarországon érvényben lévő jótállási jogszabályok alapján értékesítjük.

Az általunk forgalmazott termékekhez a garanciát a gyártók magyarországi importőrei biztosítják. A kötelező jótállás időtartama

a) 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén egy év,

b) 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén két év,

c) 250 000 forint eladási ár felett három év.

A kötelezőnél hosszabb jótállást  az adott terméknél külön jelöljük.

Így Ön biztonságban tudhatja a tőlünk vásárolt termékeket, hiszen forgalmazott márkáink teljes körű szervizháttérrel rendelkeznek.

A jótállási igény érvényesítéséhez szükséges a termékhez mellékelt gyári garancia jegy bemutatása. Ennek hiánya esetén nem tudjuk a jótállási igényt elfogadni.

 

A kiterjesztett garanciáról bővebben:

 


1+2 év extra garancia: Makita és Dolmar gépekre 10.000 Ft-ot elérő, de 100.000 Ft-ot meg nem haladó eladási ár és internetes regisztráció esetén!

2+1 év extra garancia: Makita és Dolmar gépekre 100.000 Ft-ot meghaladó, de 250.000 Ft-ot meg nem haladó eladási ár és internetes regisztráció esetén!

3 év garancia: Makita és Dolmar gépekre 250.000 Ft-ot meghaladó eladási ár felett. A termékeket nem kell regisztrálni. 

A Makita gépek "3 év extra garancia" regisztrációjáról itt tájékozódhat: https://www.makita.hu/3-year-warranty.html

 

1+2 év garancia: Metabo termékekre 10.000 Ft-ot elérő, de 100.000 Ft-ot meg nem haladó eladási ár és internetes regisztráció esetén!

2+1 év garancia: Metabo termékekre 100.000 Ft-ot meghaladó, de 250.000 Ft-ot meg nem haladó eladási ár és internetes regisztráció esetén!

3 év garancia: Metabo termékekre 250.000 Ft-ot meghaladó eladási ár felett. A termékregisztráció további plusz előnnyel nem jár!

A Metabo gépek „XXL GARANCIA: A METABO 3 ÉVES GARANCIÁJA” regisztrációjáról itt tájékozódhat: www.metabo-service.com

 

"2+1 év garancia kiterjesztés": Einhell Red* termékekre 10.000 Ft-ot elérő, de de 250.000 Ft-ot meg nem haladó eladási ár és internetes regisztráció esetén!  

3 év garancia: Einhell Red* termékekre 250.000 Ft-ot meghaladó eladási ár felett.

*Einhell Red, Einhell Classic, Einhell Home, Einhell Expert, Einhell Expert Plus, Einhell Professional, Einhell Blue, Einhell Car Classic termékeket

Az Einhell „2+1 garancia kiterjesztés” szolgáltatásról itt tájékozódhat: https://www.einhell.hu/hu-hu/szolgaltatasok/garancia-kiterjesztes.html

 

Az Önkéntes plusz HiKOKI (Hitachi)  garancia internetes regisztráció esetén a jótállási idő értékhatártól függetlenül a vásárlás dátumától számított 3 év. Egyes hálózati szénkefementes és MultiVolt gépek esetén a motorra és az elektronikai egységre öt (5) év.

A HiKOKI termékregisztráció után a 3 év garancia mellett a +2 év garanciát vállal a hálózati és MultiVolt gépeknél a szénkefementes motorokra és az azokhoz tartozó elektronikára, így ezekre 3+2= 5 év a garancia (Hi5 garancia).

Az Önkéntes plusz HiKOKI (Hitachi)  garancia és a Hi5 garanciáról, valamint a garancia regisztrációjáról itt olvashat: http://hikoki-powertools.hu/hu/szolgaltatasok--garancialis-regisztracio

 

A jótállási eljárás menete:

A jótállási problémával cégünknek behozott vagy megküldött terméket továbbítjuk a garanciális hátteret biztosító gyártóhoz, beszállítóhoz, aki intézkedik ezek mielőbbi javíttatásáról a vonatkozó jogszabályok betartása mellett.

A jótállásból eredő javítások, átvizsgálások átfutási ideje több hét lehet (jellemzően 1-2 hét), de a szervizek fenntartják a jogot arra, hogy ez az időtartam indokolt esetben hosszabb is lehet, amelyről a fogyasztót előzetesen tájékoztatja.

Egyéb részletes információkat az Általános Szerződési Feltételek leírásában talál: http://aktiv.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek 

 

Online Vitarendezési Platform

Az Európai Parlament és a Tanács fogyasztói jogviták online rendezéséről szóló, 2013. május 21-i 524/2013/EU rendelete alapján az Európai Bizottság létrehozott egy online vitarendezési platformot.

A Rendelet szerint az Európai Unióban tartózkodási hellyel rendelkező fogyasztók és az Európai Unióban letelepedett szolgáltatók közötti, online szolgáltatási szerződésekből eredő kötelezettségekkel kapcsolatban felmerülő jogviták, így az online megkötött szerződésekkel összefüggő pénzügyi fogyasztói jogviták bírósági eljáráson kívüli rendezésére irányuló kommunikációt ezen a platformon keresztül kell a fogyasztóknak biztosítani.

A Rendelet hatálya közvetlenül kiterjed a Magyarországon székhellyel rendelkező pénzügyi szolgáltatóra, amennyiben közte és a fogyasztó között létrejött online szolgáltatási szerződéssel kapcsolatban pénzügyi fogyasztói jogvita merül fel.

A fogyasztó a Rendelet szerint online vitarendezési platformon keresztül online kezdeményezheti a jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezését a közösen megválasztott vitarendezési fórumnál. Magyarországon a pénzügyi fogyasztói jogviták rendezésére a Pénzügyi Békéltető Testület jogosult.

Az online vitarendezési platform itt érhető el: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=HU